Assessments

Een assessment vormt tegenwoordig een essentieel onderdeel bij de zoektocht naar talent of dit nu intern of extern is. Maar wat vertelt een dergelijke test? Een assessment vertelt u bijna niets zonder dat er gedegen bedrijfsonderzoek is gedaan. Bij DEMAND nemen wij nooit een dergelijk onderzoek af zonder eerst te kijken naar de kernwaarden van uw organisatie, de behoeften van de onderneming en het belang van het assessment. Pas dan nemen wij de testen af bij het potentieel talent. Een DEMAND coach legt dan de vertaalslag tussen de uitslag van de test en de vooraf opgestelde criteria. In bijna alle gevallen levert dit nieuwe inzichten op in uw personeelsbehoeften. Bottom-line betekent dit een betere aansluiting tussen talent en werkgever, wat weer resulteert in een beter rendement.

Bij DEMAND verloopt het proces met het afnemen van assessments als volgt:

Zoals u ziet nemen wij bij DEMAND een assessment erg serieus. De uitkomsten vertellen u echt iets en zijn toepasbaar op uw onderneming. Of het nu gaat om het werven van intern talent, het inventariseren van de loopbaanbehoeften van uw personeel of het werven van extern talent, bij DEMAND begrijpen wij de essentie.

DEMAND is gespecialiseerd in het afnemen van:

Selectie en ontwikkeling – De vraag of een talent als persoon past bij een bepaalde functie is van cruciaal belang voor een vruchtbare samenwerking. Wij maken gebruik van 34 persoonlijkheidsdimensies gebaseerd op de big five en 16 Jung types. Deze zeer uitgebreide test vormt een solide basis voor een langdurige relatie tussen talent en werkgever.

Intelligentie – De balans in een capaciteitentest is bij iedere functie anders en vandaar dat onze professionals samen met u een duidelijke analyse maken. Een dergelijke test beslaat 3 algemene gebieden waaraan intelligentie afgelezen kan worden; Verbale capaciteiten (het begrijpen van complexe teksten), numerieke capaciteiten (het uitvoeren van complexe berekeningen en vergelijken van data) en abstracte testen (het begrijpen van figuren en getallen).

Ontwikkeling – Deze testen vormen niet alleen een solide basis voor een talent om zijn toekomst richting te geven maar, kunnen ook uitstekend gebruikt worden voor het identificeren van intern talent. Een combinatie tussen twee loopbaanmodellen namelijk die van Holland en Schein, zorgen voor het meest betrouwbare resultaat. Voor u als ondernemer een kleine investering met grote opbrengsten.

Sales potentieel – Veel talenten op het gebied van sales hebben een ding gemeen: ze kunnen zichzelf heel goed verkopen. De vraag is echter, zijn zij ook instaat om uw product of dienst succesvol onder de aandacht te brengen? Met deze test krijgt u inzicht in de commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat. Het rapport neemt u stapsgewijs mee door het verkoopproces in zes stappen van plannen en voorbereiden tot relatiebeheer.

Functionering – Wat als u een (intern) talent kan beoordelen aan de hand van fysieke data die uw mening ondersteunt? Dit geeft u een veel betere uitgangspositie om sturing te geven aan uw talent. De test is geheel aan te passen naar gelang de functie en de organisatie wat resulteert in een betrouwbare uitslag. Het rapport geeft u inzicht in de competenties en capaciteiten en is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Om onze dienstverlening te verbeteren worden alle bedrijfsactiviteiten van de Demand by SDM Group per heden uitgevoerd vanuit één centraalpunt; www.demandadvisory.com. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk om onze website te bezoeken voor meer informatie of om contact op te nemen middels: +31 10 200 42 82 / info@demandadvisory.com