Manager Klantenservice (40 uur)

The Job: Manager Klantenservice (40 uur)
Vacaturenummer: MANKLA_22092018

Start: 10-2018 / Procedure aanvang week 40/2018 / 3 gesprekken / Assessment vereist

The employer: Onze opdrachtgever is het eerste aanspreekpunt van klanten van diverse grote multinationals en zet zich dagelijks in tot het verbeteren van het klantcontact met deze klanten. Ze werken volgens strikte protocollen maar hebben zeker de ruimte om hun eigen draai te geven aan het contact. Dit laatste maakt de opdrachtgever uniek, zij werken niet samen maar met hun opdrachtgevers en vormen echt een onderdeel van de opdrachtgever. 

What’s the job: Het draait natuurlijk allemaal om klantcontact bij deze opdrachtgever. Dit kan op meerdere manieren; per email, telefonisch maar ook live in de vorm van chats. Iedere medewerker is een echt allround professional die zich met alle facetten bezig houdt. Opleiden en behoud van het interne talent is een speerpunt van de organisatie en zetten zich daarom dagelijks in om het hun medewerkers zo gemakkelijk mogelijk te maken.

The characteristics:

➢ Opereert inKlantcontact
➢ HoofdkantoorNederland
➢ Vestigingen1
➢ Medewerkers215 and counting…
➢ Afdelingen4
➢ KenmerkenInformeel, saamhorig, top locatie
➢ Pluspunten

Uitstekende arbeidsvoorwaarden

The Demand: Klantcontact is jouw tweede natuur en weet dit als geen ander naar een ongeëvenaard niveau te brengen. Je gaat graag tot het uiterste om de klant tevreden te stellen, bent een verbinden, een luisteraar maar verliest nooit het groter geheel uit het oog. Balanceren tussen de wensen en behoeften van de klant enerzijds en de belangen van de organisatie anderzijds kun jij als geen ander. Je kunt werken met teams van 25 mensen of meer en weet het maximale rendement te halen zonder voorbij te gaan aan de persoonlijke benadering binnen de organisatie. 

The Offer: Onze opdrachtgever beschouwd zichzelf als een warm bad en zet zich dagelijks in om het zijn medewerkers naar de zin te maken. Ze geloven dat pas dan het beste rendement word behaald tussen de belangen van de organisatie en de persoonlijke belangen van hun medewerkers. Ze bieden een uitstekend pensioen aan waarvan zij 50% van de maandpremie betalen. Scholing en ontwikkeling is key binnen de organisatie en de mogelijkheden zijn hierin eindeloos. Het salaris is vastgesteld op een range tussen de 3.400 en 4.000 euro bruto op basis van ervaring. Een bonus op basis van targets is bespreekbaar en je ontvangt een volledige reiskostenvergoeding.   

Roept deze vacature bij jou ook de WOW-factor op?
Reageer via onderstaand formulier en een DEMAND coach neemt binnen 24 uur, op werkdagen, contact met je op. Wil je jouw sollicitatie toch nog even stil houden, geef dan aan dat wij jou s ’avonds mogen bellen, geen probleem bij DEMAND.

Wist je dat DEMAND je ook in de avonduren kan ontmoeten, scheelt je weer een vrije dag opnemen op je werk. Daarnaast zijn wij eerlijk en transparant en ontvang je van ons feedback op een eventuele afwijzing (waar we niet van uitgaan natuurlijk).